• Actief!

    Actief.

    In de grote mensenwereld gaat er regelmatig iets niet helemaal goed. Of het nou over reiskostenvergoedingen gaat of wachtgeld of terugvorderen van toeslagen voor de kinderopvang, het houdt de media bezig. Het valt deels ook onder de “actieve herinneringen” die politici kunnen hebben. Ik heb mij nooit gerealiseerd dat een herinnering wel of niet actief kan zijn. Je kunt je iets wel of niet herinneren. En als je dat actief gaat doen, dan was er dus kennelijk wel iets, maar wil je dat niet meer weten.

    Hoor wie klopt daar zachtjes tegen ‘t raam, ‘t is een vreemde zeker, die verdwaald is zeker, ‘k zal hem vragen naar zijn naam. Het is de goudjakhals, die op zijn toeristische route door Europa onlangs ook Nederland aan deed. Daar zijn beelden van gemaakt, die ook nog eens zonder nadrukkelijke toestemming van de goudjakhals zelfs publiekelijk zijn gedeeld. Is dat niet in strijd met de privacy rechten van dit in ons land zeldzame dier? Er blijkt ook in het dierenrijk van alles aan de hand te zijn. Van de week werd er door wetenschappers voor gepleit om katten, want exoten, roofdieren en dus verslinders van vogels en muizen, binnen te houden. Kattenbezitters kregen zelfs het advies om het kattenluikje ’s nachts dicht te houden. Of dat iets uithaalt weet ik niet, want hoe moet de kat ’s nacht dan naar binnen?

    Op deze regenachtige avond waren toch nog 11 echte mannen actief. Zij weerstonden manmoedig de regen en hielden zich geconcentreerd met het voetballen bezig. Ziet er toch anders uit dan met moeder de vrouw de hele avond meekwekken over The Voice en daarna snel overschakelen naar Andre Rieu. Wij verwachten volgende week dan ook een denderend actieve opkomst. Manmoedig omdat aanvankelijk de Rooiuh met een man minder en zonder keeper de strijd aangingen. Maar al snel bleek dit voor de Swerten een te makkelijke uitdaging te zijn. Na elke fraaie Rooiuh aanvallende combinatie counterden de Swerten met soms egoïstische acties van grote afstand op het lege Rooiuh doel. In voorbeeldig onderling overleg werd de moeilijkheidsgraad opgevoerd en verscheen er een klein doel in het grote doel. Het zal de regen zijn geweest, waardoor de bal op het gladde veld regelmatig doorschoot, want Barry heeft de bal zeker vijf keer diep van het B2 veld moeten halen. Hans B. was weer overactief en overal op het veld te vinden. Je kunt hem als medespeler het best op zijn standbeen aanspelen, want dan verdwijnt de bal zeer gecontroleerd in het doel. Albert ziet zijn wedstrijdhardheid met de week groeien: de bal verdwijnt weer onnavolgbaar onder zijn voeten door en dat brengt zelfvertrouwen bij het team. Zelfs als een bal van Rob net dat laatste kleine stukje precisie mist, wordt Appie aangeroepen om de schier onmogelijke bal toch nog speelbaar te maken. Een tegenstander passeren door de bal snel van het rechtervoetje naar het linkervoetje te brengen is de specialiteit van Erwin. Wij vermoeden dat het een steeds zeldzamer verschijnsel wordt, want we hebben hem bijna door. Ik schat dat het na de winterstop gedaan is met deze passeerbeweging. Hij verlegt zijn specialisatie naar de thee. Daar had hij echt zijn best voor gedaan door het zakje met stopwatchprecisie in het warme water te hangen. In nader overleg met Fleenders zal ook dit niet te missen element van de vrijdagavond naar een hoger niveau getild worden. Na de thee bleef keepert op doel en verkleurde hij naar Rood, nu konden de Rooiuh hun focus op het kleine doeltje leggen. Dat ging hen goed af, want er werd lustig op los gescoord. Nu Bert er, waarschijnlijk vanwege de regendruppels, niet was, probeerden andere Swerten met schoten over afstand indruk te maken. Een schalkse poging van Wouter bijvoorbeeld raakte de cornervlag net niet. “Wat lul je nou, schrijfert, er is helemaal geen cornervlag”. Gelukkig offerde Barry zich op en schoot hij de bal van het B2veld terug naar keepert. Niet alleen de wolken, maar ook de longen liepen leeg en dus konden de Rooiuh hun mentale overwicht in de golden goal onderstrepen.

    Vanaf de stammtisch is nog vermeldenswaardig dat het een moeilijke avond voor Albert was. Toen hij hoorde dat zijn cluppie met 0-2 ingemaakt was moest hij met tenminste drie droogdoeken actief in de weer om het door hemzelf verspilde bier op te drogen. Onbekend is of hij dit met de pot verrekend heeft.