• Balvast

  Balvast
  Die das snapt er helemaal niets van. Gaat die het enige stikstofvrije en milieuvriendelijke vervoermiddel waar we over beschikken, de trein, ondergraven. Hij had ook kunnen kiezen voor bijvoorbeeld een paar grote snelwegen in de randstad of de duinen rond Tata Steel of ergens in de buurt van Schiphol. Ik noem maar wat. Wij beschermen hem, dan kan die toch wel een beetje vriendelijk tegen ons zijn en ons beschermen. Of is de das toch verstandiger dan wij en kiest hij bewust voor een milieuvriendelijkere omgeving .
  Water hoort wel een beetje bij een zwembad, maar dat het nu zover komt dat het zwembad in overdrachtelijke zin helemaal onder water komt te staan is een beetje veel van het goede. Jammer dat zo’n voorziening uit het dorpsleven verdwijnt.
  Vorige week stonden de kranten vol van het onderzoeksgegeven dat alleen de groep 75+ seksueel actiever is dan voorheen. Alle andere groepen waren statistisch onderbouwd minder actief. Gelukkig schuiven we als 45 plus leeftijd technisch gesproken behoorlijk op en is een aanzienlijk deel ook de 60 al gepasseerd. Nog even geduld heren, we kunnen best nog een paar jaar gewoon voetballen voordat we de krachten naar andere aandachtsgebieden verleggen.

  Gelukkig hadden de 45 plussers geen kip curry gegeten en konden ze dus gewoon aantreden voor weer een glorieus optreden. Dertien bal beluste mannen kwamen uit de kleedkamers, waarbij opgemerkt dient te worden dat het Rooiuh team speciaal werd gebouwd rond centrale middenvelder Jan. Dat leverde meteen een fraai uitgespeelde Rooiuh aanval op, die door Ferry knap werd afgerond. De swerten reageerden adequaat met een uitval van Jan-Willem, die de bal vervolgens doelrijp klaar legt voor Wouter. En dan weet je het wel. Nu de doelpuntenregen van Wouter Haaland achtige proporties aanneemt heb ik tijdens mijn studiereis naar de Algarve nog even mijn licht opgestoken bij Louis. Hij, de sluwe vos, had wel een oplossing voor dit probleem: gewoon de leeftijdsgrens oprekken naar bijvoorbeeld 55.Dan ben je er voorlopig van af. De strijd ging gelijk op met oogverblindende steekballetjes die vaak zo verrassend waren dat de beoogde ontvanger minstens zo verrast was en niet veel verder kwam dan : Mooie bal! Zo werd de rust rond 20:00 uur bereikt met een traditioneel 4-3. Ja, de rust was bij 20:00, want we waren eerder begonnen om aansluitend naar het hoogtepunt van de avond te kunnen kijken Frankrijk – Nederland. Na rust speelde iedereen weer de ander kant op en viel de behendigheid van Marc op. Hij scoorde door de laatste man bij de Rooiuh te verrassen met het opmerkelijke “balletje-van-de schoen-laten-glijden” Dan doe je alsof je schiet, dat blijkt dan niet te lukken, maar wel iedereen op het verkeerde been en dus een doelpunt. En even later probeerde Marc de Zidane uit, je weet wel de bal met het ene been stilleggen en met het andere been meenemen. Dat lukte bijna, als hij niet met zijn tweede been op de bal was blijven staan, was het gelukt. Het vreemde van de tweede helft was dat beide ploegen om en om een serietje aan doelpunten maakten. Eerst scoorden de Rooiuh een keer of drie vier achter elkaar en daarna de swerten (lees Wouter). Kortom een vermakelijke en gelijk opgaande wedstrijd. Jan kreeg nog een uitgekiende bal voor de voeten maar miste helaas jammerlijk voor het te kleine gele doeltje. De golden goal werd ver in blessuretijd met een afgemeten schot van net voldoende afstand (VAR-proof) door de Rooiuh in het mandje gemikt.
  Dat late beslissende doelpunt betekende wel dat we de eerste twee doelpunten bij Frankrijk Nederland niet hebben gezien en dat terwijl we slechts iets meer dan vijf minuten later binnen kwamen. Het werd een smadelijke 4-0 nederlaag. Dan blijkt toch weer dat het hoogtepunt van de vrijdagavond gewoon bij 45 plus te vinden is. Veel meer snelheid, grinta en balvastheid (zie het voorbeeld van Marc, kon de bal niet loslaten bij de Zidane). Grinta?, ja met een g en niet met een b.