• Bekerwedstrijd Colmschate'33 Vr1 vs Avw'66 Vr1

  05-09-2020
  Colmschate’33 Vr1 – Avw’66 Vr1
  Zaterdag 5 september was het weer zover, onze 2de bekerwedstrijd.
  Om 13.15 uur vertrokken we met 16 speelsters ,begeleiding en aanhang naar Deventer, waar we tegen een voor ons onbekend team, Colmschate’33 zouden aantreden.
  Aangekomen op een groot complex, telde toch al gauw 8 velden, was het omkleden en opwarmen.
  We mochten aantreden op het hoofdveld, waarbij de bezoekers op de tribune plaats namen.
  Wat opviel was dat de dames van Colmschate, erg jong waren( gemiddelde leeftijd bij navraag was 17 jaartjes) en erg fit oogden. Het mocht ons niet boeien, en we waren erop uit om de dikke nederlaag van de week ervoor, weg te poetsen.
  Leuk de scheids was ook van het vrouwelijke geslacht, maar daar was ook alles mee gezegd, de rest van de wedstrijd hebben we haar niet tot nauwelijks gezien in het veld. Onze grens John was uiteraard ook weer van de partij.
  We waren er klaar voor en om 15.04 werd er afgetrapt.
  Colmschate’33 drong gelijk naar voren, en ondanks hun jonge leeftijd werd er goed gecombineerd, en stonden onze dames het eerste kwartier toch wel aardig onder druk. Daarna kantelde de wedstrijd en drong Avw’66 aan, zonder echt serieuze kansen te creëren, kregen we wel de overhand.
  Uiteindelijk zette Rianne flink aan, en zette ons op voorsprong 0-1 wat zeker gezien het laatste half uur verdient was. Dit beloofde wat voor de 2de helft.
  We kwamen echter op de een of andere manier, slecht uit de rust, Colmschate’33 speelde beter over, vonden elkaar beter, bleven rustiger aan de bal, en na 5 minuten stond het 1-1.
  Onze dames bleven slordig spelen, en de trainster Fieke probeerde met wat wissels het tij te keren, maar Colmschate’33 scoorde alweer de 2-1.
  Er werd door de dames van Avw’66 vaker de lange bal gehanteerd, en op onze snelle buitenspeelster Rianne gespeeld, die nog een keer goed door kwam, maar haar inzet, door de veelbelovende keepster , werd gekeerd, maar de goed opgekomen Cecillia wist uit de rebound de 2-2 in te tikken.
  We stroopten onze mouwen nog een keer op, ging het voetbal technisch niet, dan maar op inzet. We beukten erop los, en vlak voor het eind, kwam Rianne nog een keer door en zette ons op 2-3. Colmschate’33 had hier geen antwoord meer op, en je zag het geloof weg zakken.
  Het eind signaal klonk, en we hadden de 3 punten binnen. Dit geeft de burger moed voor de volgende wedstrijd en het begin van de competitie.