• Er mag, voorzichtig, weer gevoetbald worden...

  Er mag, voorzichtig, weer gevoetbald worden...

  Het zal jullie niet ontgaan zijn dat het kabinet heeft aangekondigd dat de jeugd vanaf 29 april, onder voorwaarden, voorzichtig weer mag voetballen. Dat wil zeggen: trainen. Hoewel we niet te vroeg willen juichen en we ons ervan bewust zijn dat 'de corona-crisis' helaas nog lang niet achter de rug is, zijn we hier ontzettend blij mee! We hebben de afgelopen dagen dan ook alles voorbereid om komende woensdag direct te beginnen en dat lijkt te gaan lukken.

  Een eerste rondvraag onder de trainers leerde dat zij vrijwel allemaal bereid zijn de training op te pakken. De reactie van de spelers en hun ouders laat zich raden en was overweldigend. Hier hebben we gevoelsmatig erg lang op moeten wachten!

  Alle spelers, trainers en ouders zullen via de daarvoor bestemde App-groepen worden geïnformeerd en het voor hen van toepassing zijnde protocol ontvangen. Hier treft u het door het NOC-NSF opgestelde complete protocol voor alle betrokken partijen aan. De meest in het oog springende regels zijn:

  • het betreft de jeugd t/m 18 jaar, waarbij de jeugd van 13 t/m 18 tijdens het sporten de 1,5 meter-regels in acht moet nemen;
  • de kleedkamers en kantine blijven gesloten, slechts voor noodgevallen zijn de toiletten geopend;
  • ouders mogen de accommodatie niet betreden;
  • er zal een namens de vereniging een herkenbare co├Ârdinator aanwezig zijn en toezicht houden;  
  • kom in je sportkleding, liefst alleen en niet meer dan 10 minuten voor aanvang naar de training;


  Tot slot heeft premier Rutte een oproep gedaan om ook alle niet-leden de mogelijkheid te bieden mee te doen, zodat de gehele jeugd kan sporten. Vanzelfsprekend geven we hier als AVW'66 gehoor aan. Ben je geen lid, maar wil je wel sporten?!  Mail dan je contactgegevens naar info@avw66.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  We vragen een ieder de informatie die hij/zij ontvangt goed door te nemen en vooral om zijn/haar gezonde verstand te gebruiken. Laten we samen behoedzaam met deze kans omgaan en er vooral weer een groot voetbalfeest van maken!

   

  Nogmaals de link naar https://nocnsf.nl/sportprotocol