• Historisch

    Historisch
    Je moet er bij geweest zijn om te kunnen zeggen dat je deel hebt uitgemaakt van een historisch partijtje voetbal. Alle andere 45 plussers zullen het moeten hebben van horen zeggen dan wel van het lezen van dit verslag. Voor alle duidelijkheid; het betreft hier objectieve journalistieke waarheidsvinding, waar niet mee gesjoemeld wordt. Voor het eerst in de geschiedenis van 45 plus werd er op zondagochtend gevoetbald. De creatieve reflex op een door Mark R. volstrekt onlogische het land in geslingerde maatregel. Maar liefst 13 spelers verschenen uitgerust en uitgeslapen op sportpark Hamerden. Er was er zelfs een die kans had gezien zich in vergaand afwijkende kledij ten tonele te verschijnen. Aan de rooiuh zijde 1 (met een knipoog naar de buren) blauwe keeper en zes veldspelers en aan de swerte zijde 1 keeper en vijf veldspelers. Ondanks de numerieke meerderheid van de rooiuh was er vanwege het grotere loopvermogen aan swerte zijde nauwelijks fysiek verschil. Het werd dan ook wederom en in navolging van vorige week een gelijk opgaande strijd met wisselende kansen. Daar waar Wouter de nodige ballen miste gebeurde aan de andere zijde hetzelfde. Maar het moet gezegd de keepers waren deze ochtend moeilijk te passeren. Het zal voor Markus Schubert lastig worden zich een plaats te verwerven in een van beide elftallen. Rene ontpopte zich tot DE ballenkeerder van de rooiuh en Marc viel met hetzelfde gemak steeds op tijd tegen de ingeschoten ballen aan en wist zo de schade aan de swerte kant te beperken. Onbeschrijflijke edoch heroïsche reddingen hebben we gezien.
    Het veldspel was van een verkwikkende schoonheid werd kakelvers afgeleverd en geen moment slaapverwekkend. De swerten hebben een duidelijke voorkeur de aanvallen breed op te zetten om plots de bal de diepte in te sturen, waarmee Jan Willem het best bediend wordt. Hij schuift de bal naar Wouter, die zo in scoringspositie komt. Het vervolg laat zich raden. De rooiuh volgen een verrassingstactiek en overvallen zich zelf daar regelmatig mee. Desondanks werd er regelmatig gescoord en liep het verschil bij de rust op tot ongeveer 5-4 voor de rooiuh, kan ook andersom geweest zijn. Geen veranderingen na de thee. Stein bleek een baken van rust en liet zich niet gek maken. Vrijwel alle rooiuh aanvallen begonnen met een bekeken passje van maximaal 3 meter bij hem. Fenomenaal uitgedacht risico mijdend voetbal dus. En als de bal dan eenmaal verrassend genoeg bij Rob terecht kwam wist hij de eindpass direct op het doel te geven, of soms ook wel via de lat van de ballenvanger vlak bij het doel op het hoofdveld. Een opvallend rol was weg gelegd voor de jongste op het veld. Hij toonde geen enkele vorm van respect voor de iets oudere Nestor en probeerde hem veld B2 op te schouderen. Een actie het EO-programma “Het familiediner” waardig. Zou Albert het verslag van vorige week ter harte genomen hebben? Es war heute kein dreh-, dreh-, nochmals dreh- und angelpunkt aktion beobachbar. Er werd direct gespeeld met zelfs zo hier en daar een kaats, wunderbar. De strepen van Bert en de korte passjes van Patrick waren mooi om te zien, maar keeper Rene had er goed het oog in. Dus slechts een enkele, maar dan ook onhoudbare bal verdween tegen het net. Zo tegen het eind plaatste Paul een panklare bal op het hoofd van Nestor. Die dacht uiteraard aan zijn voormalige teamgenoot Bep Bakhuys en probeerde een vergelijkbare snoekduik. Maar hij moest erkennen dat good old Bep niet van gisteren was en het doel wel wist te vinden. Voor Nestor een lat te laag. Afgesproken was dat we tot 11:50 zouden spelen en dat vanaf dat moment de golden goal zou vallen. Het werd een redactioneel doelpunt, een echt “Nikkie en friends”. Wilfrie schiet en Ferry laat de bal vakkundig via een gebolde buik afrollen tot achter de doellijn.
    De stammtisch werd slechts kortstondig gebruikt, want op zondag vroeg in de middag moet er nog aan allerhande andere verplichtingen voldaan worden. Menno had, waarschijnlijk in overleg met onze molenaar, voor ieder een pakje Pannenkoekmix van molen De Kroon uit Arnhem georganiseerd. Dat wordt lekker kijken naar de verrichtingen van Max Verstappen. Zou dat vandaag ook al historisch worden?