• Leeftijd

    Leeftijd
    Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst werd co-founding father Adri van Eldik in het wat waterige zonnetje gezet omdat hij al 50 jaar lid is van AVW’66. Namens geheel 45 plus gefeliciteerd Adri met dit jubileum. Kijkend naar zijn meest recente optreden zou dit betekenen dat hij al vrijwel voor zijn geboorte lid is geworden, zo jeugdig voetbalde hij toen nog. Helaas houdt een hardnekkige blessure hem nog even aan de kant, maar uit betrouwbare bron begrepen dat de revalidatie voorspoedig verloopt. Dus wie weet zien we hem dit seizoen nog terug op het veld.
    Vitesse dreigt in september niet meer terecht te kunnen in het roemruchte Gelredome. In dat geval moet er gezocht worden naar een andere passende accommodatie. Er wordt gedacht aan sportpark Hamerden. Struikelblok is echter dat Vitesse dan weer een zondagclub moet worden. De zaterdag is immers nodig om het stadion weer schoon op te leveren na de drukbezochte vrijdagavondvoorstelling van de mannen van 45 plus.

    Wat een heerlijk avondje en wat een heerlijke opkomst. Acht tegen acht en twee heuse keepers, die ook nog eens in topvorm waren. De leeftijdsbalans werd in evenwicht gehouden door jongeling Albert aan de Rooiuh toe te voegen. Daarmee kon de tactische vondst van de Rooiuh om Jan als spielmacher in te zetten tot volle wasdom komen. Jan verrichtte wonderen op het middenveld en was de motor achter veel Rooiuh spitsvondige aanvallen. Meteen aan het begin werden de swerten in no time al op een 2-0 achterstand gezet. Acties waarbij leeftijd en dus wijsheid de doorslag gaven: cadeautjes in de achterhoede= gelijk uitpakken. Het werd in de eerste helft toch een leeftijdskwestie, want ook Ferry was in topvorm en stak met kop en schouders boven iedereen uit. Hij nam ballen aan alsof het niets was, verzond passes alsof dat dagelijks werk voor hem was en schoot achteloos op goal. Achteraf blijkt dat zijn acties in de cijfers en statistieken terug te vinden waren. Hij staat bovenaan in het klassement met veruit de hoogste score op expected goals. Het was voor de op technisch vernuft gerichte swerten niet makkelijk om de score bij te houden. Keeper Hans rammelde menig zeker lijkend doelpunt uit zijn hok. Mede dankzij slim opstellen van Wouter bereikten we toch weer een ruststand van 4-3. In de tweede helft werden de speelruimtes groter. Aan beide zijden ontstonden gaten zo groot als de doorsnee van een gemiddelde molensteen. Dat is op zich niet zo erg, maar in de uitwerking wogen ze wel zo zwaar als een molensteen, want er werd gescoord uit die ruimten. Nu we toch in de molensfeer zitten: Thomasz werkte zich wel vier wieken in de rondte, maar helaas niet altijd met succes (eufemistisch). Het lukte hem wel om de oudste in jaren tegen de vlakte te werken in plaats van toe te geven dat hij feitelijk gepasseerd was. Helaas vertoonden beide heren Neymar achtige gedragingen en rollebolden ze nog een onacceptabel aantal meters over het veld. Dan is het precies om tien voor half tien 21:20 uur en scoort Barry met een van hem compleet onverwachte solo het winnende doelpunt, the golden goal . Dat vond Marc niet, want meteen na het doelpunt riep hij heel hard EN NU IS HET PAS 20. Een echt Hoornbaggertje. Om het zelfvertrouwen bij de swerten op peil te houden liepen de Rooiuh nog een beetje mee en lieten menig swerte speler voor het doel komen. Na verschillende jammerlijk mislukte pogingen tikte Wouter de bal uiteindelijk tegen het net: the silver goal. Ja we blijven ook in 2023 voortdurend gericht op innovatie.

    De stammtisch was met de grote opkomst flink gevuld. Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om diepgaande gesprekken te voeren. Gesprekken op vertrouwelijk niveau waarover niet uit de school geklapt mag worden. Laat staan besproken in het vrijdagavond verslag.