• Meanderend voetbal

    Meanderend voetbal

    Na een weekje hoogstaand sporten met een fantastische overwinning op het oranje circuit van Zandvoort voor Max Verstappen en een, sinds de aanstelling van King Louis tot coach, groots voetballend Nederland elftal, lag de lat voor de mannen van 45p behoorlijk hoog. Wie echter de galavoorstellingen op de vrijdagavond regelmatig bezoekt of de wekelijkse literaire analyses leest weet dat voor hen geen lat te hoog ligt. Zo ook deze week.
    Een heel half veld werd bestreken door maar liefst 7 spelers, minus een keeper, aan beide kanten. En waarachtig vrijwel geen enkele vierkante centimeter bleef onbespeeld, want het spelbeeld meanderde deze avond heerlijk op en neer en roerde bijna wellustig de groene kunstzoden. De inmiddels voormalige molenwieker Hans keepte een wereldpartij, waardoor de Swerten konden uitlopen naar een 3 nul voorsprong. Niet omdat ze zoveel beter waren, maar omdat Hans elke poging van de Rooiuh uit het doel ranselde. Dat wordt wat als de geblesseerden Robbie en Mark weer tussen de palen willen gaan staan. De concurrentie is moordend en in ieder geval blijkt dat de positie van de keeper dubbel bezet is. Dus luidt de vraag wie van hen staan tussen de palen en voor wie rest een positie voor paal?
    Verliep deze avond dan vlekkeloos? Nee, dat nou ook weer niet. Tijdens een onoverzichtelijke situatie voor het Swerte doel belandde nestor, dankzij roekeloos inkomen van de Swerte spits, wiens naam uit protest niet genoemd zal worden, met zijn achterhoofd op de groene kunstzoden. Gewoon stil blijven liggen was echter geen optie en navraag leerde dat hij in korte tijd meer dan het dubbele aantal aanwezige sterren aan het hemelse firmament zag. Maar onverzettelijk als hij is speelde hij gewoon door. Nou ja wat er dan met een beetje goede wil voor door zou kunnen gaan. Helaas kon hij niet voorkomen dat het hoogtepunt van de avond door Tomasz verzorgd werd: een fantastisch afzwaaiende voorzet die ongeloofbaar sierlijk over keeper Menno tegen de binnenkant van het zijnet verdween. Helaas ontbeert sportpark Hamerden een geluidsinstallatie op veld B1, anders zou het Velpse volkslied geklonken hebben, waarbij Tomasz uiteraard met de hand op het hart en de tranen op de wangen zijn emoties in bedwang probeerde te houden. Een ander fenomeen is Alex, die hardnekkig, met de nadruk op hard, naast en over het doel blijft schieten. Als Rooiuh verdediger, kun je hem rustig laten schieten, want het wordt toch een “weilandje”. En aan de andere kant hebben we Barry, een loopwonder als kruising tussen Willy en Rene van de Kerkhof of blijkt hij de stiekeme derde persoon van de tweeling te zijn. Hij is Willy bij het stofzuigend afpakken van de bal bij de tegenstander. Als hij vervolgens met de bal aan het lopen slaat is hij Rene en kunnen de hekken open gezet worden, zodat hij niet gehinderd door een achterlijn of een hekwerk achter die bal aan kan blijven draven. Dat doet hij het liefst. Vanavond ontdekte hij dat het ook mogelijk is om een combinatie op te zetten. Bijvoorbeeld met Richard, Rene, Wilfrie, Gerwin of Hans (er zijn best veel keuzemogelijkheden) waardoor het draven niet nutteloos blijft, maar kundig wordt omgezet in doelpunten. Op die manier werd het toch nog een mooie en verdiende 7-6 voorsprong voor de Rooiuh. Dan wordt het wachten op de golden goal. Aan beide kanten werden kansen om met de voor een week “eeuwige roem” aan de haal te gaan verprutst. Hoewel, de woordkeuze “verprutst” doet eerlijk gezegd geen recht aan de verrichtte inspanningen tijdens deze warme vrijdagavond. Er is echt tot het uiterste gegaan totdat het Velpse Potje de avond aan flarden schoot en iedereen naar de kantine dirigeerde. Het was geen mooi doelpunt, maar hij zat wel.
    Troef Nel Erwin had gezorgd voor de traditionele kaas en wos. Na de inmiddels weer warme douche konden we plaatsnemen achter de statafels. Die statafels zitten toch niet lekker, je kunt er wel voor gaan zitten op een hoge kruk of tegen aan gaan leunen, maar lekker achterover uit je nek lullen is er niet bij. En laat dat nou de kracht van 45p zijn.