• Niets is wat het lijkt!

    Niets is wat het lijkt

    De KNVB meldt dat er in den lande steeds meer clubs hun voetbalactiviteiten verschuiven van de zondag naar de zaterdag. Dat is een trend die overigens niet zichtbaar is in de Achterhoek en de Liemers. Een andere trend is dat er steeds minder jongeren kiezen voor het voetballen en dat tegelijkertijd het aandeel ouderen die aan walking voetbal doen toeneemt. Wat een unieke positie neemt 45+ dan in. Er doen meer ouderen (want 45+) mee, met inmiddels zelfs 40 appers op de lijst. Er wordt (een uitzondering daargelaten) niet gewandeld (er is er zelfs een die niet anders doet dan heen en weer rennen), maar gewoon netjes gevoetbald. En deze ouderen zetten een nieuwe trend door op vrijdagavond te gaan voetballen. Dan blijft er nog een heel weekend over voor andere culturele activiteiten. Wat een influenzers die 45+ers.

    Groot media nieuws deze week: DWDD stopt, weliswaar op televisie, maar de wereld draait door. Als je in Amerika de grondwet volgt en verschijnt voor een getuigenverhoor, dan wordt je per tweet door de president zelf ontslagen. Als je in Engeland niet de beambten aanneemt die de premier voordraagt, dan kun je ook je biezen pakken. Als je in Vlissingen woont en er wordt je een marine kazerne beloofd, want dicht bij de zee van Michiel de Ruijter, dan moet je niet raar staan te kijken als het puntje bij het paaltje van Nieuw Millingen komt. Als je met de belastingdienst te doen krijgt, kun je je borst nat maken, want daar zullen ze je het zeker niet leuker maken, maar wel een stuk lastiger. Op basisschool Caroussel in Zevenaar heet carnaval vanaf dit jaar verkleedfeest, want carnaval is te katholiek voor een openbare basisschool. Kortom niets is wat het lijkt. Maar één ding is zeker: de vrijdagavond is voor 45+.

    Een opmerkelijk trouwe deelname van de Rooiuh kant, waardoor een Rooiuh een Swert shirtje aan moest trekken (Nestor dit keer). Zo kon de onderlinge verhouding nog een beetje op peil gebracht worden: 6 tegen 6, met voor keepert een groot doel. Lekker gelijk opgaand partijtje, waarbij Jan de te kloppenman zich met de week ontwikkelt tot het genie achter de soms messcherpe passjes die hij zelf verzendt. Deze week punterde hij keepert tot twee keer toe achter de doellijn. Een door nestor ingezette Swerte uitbraak werd op brute wijze door Fleenders onschadelijk gemaakt door zich stiekem voor te doen als medeaanvaller. De in de loop aangespeelde bal kon Fleenders eenvoudig oppakken en weer vanuit de Rooiuh kant in het spel houden. Dat was door de inzet van Erik met een voorkeur voor kort en strak verzorgd spel en de vaak over het hoofd geziene loopacties van Rene in vertrouwde voeten. Hans B. was vanavond overal en nergens: aanspeelbaar en gevaarlijk voor het Swerte doel. Met zijn uitschuifbare lange benen wist hij menig tegenaanval in de kiem te smoren. Jammer dat zijn lange benen hem in de weg zaten bij een poging de bal af te schermen, waardoor hij hinkend en met een opgezette enkel als eerste onder de douche terecht kwam. Fleenders onderscheidde zich door steeds onverwacht op te duiken op plaatsen waar je hem niet zou verwachten. Dat alles werd aan de Rooiuh kant door Barry bijeen gehouden met een actieradius waar menig Tirelli-band jaloers op zou worden. Bedenk wel dat Barry in dat geval voor de kalender zou zijn gegaan. Een goed stel zou Evert ten Napel over de Swerten zeggen. Normaal de zinsnede waar Theo Rijtsma landelijk scoorde, maar die heeft denk ik geen leuke dochter dus gaan we voor Ten Napel. Keepert stond zijn mannetje. Bert zorgde voor lengte en diepte in het spel. Albert puntte zich met zijn gedraai als een grondboor tot vast aanspeelpunt in de aanval. Nestor gaf de bal veelal aan de voor hem zo vertrouwde Rooiuh mee. Jan Willem verzorgde de miscommunicatie met ,vanaf de zijlijn verzonden en veelal onverstaanbare, tips en adviezen over hoe het beter zou kunnen. En Wouter die, beroepshalve, het grasveld zoveel mogelijk ontziet en de ballen het liefst door de lucht speelt. Maar je kunt wel bij hem terecht met de vraag of een kunstgrasveld ook met kunstmest behandeld moet worden. Een geoliede machine die in minuut 21:19:58 het net nog niet winnende doelpunt scoorde. Dat was dit keer weggelegd voor de Rooiuh. Zo kreeg de avond toch haar verdiende winnaar. De Swerte blinkt incidenteel uit in het scoren in lege kleine gele doelen. En dit kleine onderscheid mag de balans niet doen omslaan in een Swerte victorie.

    Een zeer beperkte stammtisch, waardoor de gehaktballetjes, ambachtelijk (wat het ergste doet vrezen als het er een keer niet op staat) al dan niet voorzien van maar liefst drie soorten sauzen gretig en in no time van tafel waren verdwenen.