• Ranglijsten

  Ranglijsten

  Het eind van alweer een jaar nadert nu snel. Dat betekent tijd voor ranglijsten. Uiteraard de top 2000 waarin de “beste” songs gerangschikt worden en in de slipstream van dit succes heeft elk radiostation een eigen lijstje, zelf tot aan de klassieke zenders toe. De jaarlijkse ranglijst van beste sporters en sportploegen is ook zo’n voorbeeld. Jammer dat 45+ vorig weekend niet speelde, anders had het, met een goede prestatie, net als de dames van het handbalteam ook nog op het laatste moment genomineerd kunnen worden en waren we uiteraard met de prijs aan de haal gegaan. Dat zou ons nog wel voor een probleem gesteld hebben, want wie zou de prijs in ontvangst mogen nemen. Mogelijk genomineerden ( in een heus ranglijstje) zijn. Fleenders, omdat hij elke vrijdag het lekkers meeneemt, Rob Pol, omdat hij nooit om een (weer)woord verlegen zit of Albert, omdat hij de langste benen heeft en dus het makkelijkst op het podium kan komen.

  Wat nu volgt is een lofzang. Gemeente; Laat ons gaan staan

  Nu Albert ter sprake komt: Wat 45p met een mens kan doen. Met twee groene vinken had Albert aangegeven de helften 1 2 en 3 dd 20-12-2019 te bezoeken. Zijn werkgever had het toppunt zijner kerstgevoel, de medium gebakken steak om 19.40 laten opdienen en nog wel in Zevernaar, of all placemats!! Met ware doodsverachting gaat de 240gram in 9.45 minuten naar binnen zodat Ab om 19.51 de duim opsteekt omdat het hem gesmaakt had. Bettie van de klantenservice, die altijd, bijkans op het verdachte af,naast Ab zit, was nog druk ,strijdend met de spatel, de franse frieten uit frietschaal te scheppen. “ Fijne dagen luitjes , moet nu echt weg. Even een vinkje wegwerken”. Zo kwam Albert toch nog aan , al was het midden van helft 1 (en ook nog in zwart,wat wel minder was maar gezien zijn gesteldheid best begrijpelijk). Dus een rood kruis op de app met de verontschuldigende tekst”kerstborrel” is maar net in welke groepsapp je deze wens te zetten. Mijn stem op het gala van de 45p die dit jaar gehouden wordt op 6 juni 2020 (!?) heb je alvast.

  Na dit wezenlijk belangrijke intermezzo volgt de tekst daar waar we gebleven waren.
  Gemeente, U kunt weer plaatsnemen, als het u niet te vochtig is geworden…
  Dit alles omdat er nog steeds geen geschikte kandidaat gevonden is voor de meest representatieve 45 plusser. Een idee voor het ranglijstje van volgend jaar. Nominaties kunnen ingediend worden bij de hoofdredactie. Op de ranglijst gelijkheid tussen vrouwen en mannen blijkt Nederland een flinke bult plaatsen gedaald te zijn. De verklaring wordt gezocht in het feit dat vrouwen minder deelnemen aan het arbeidsproces. Dus werd er deze week een wet aangenomen die voorschrijft dat de top van bedrijven uit ten minste 30% vrouwen moet bestaan. Een andere rangschikking geeft aan dat Nederland bij de top van de economisch best presterende landen behoort . Kan dan de conclusie getrokken worden dat Nederland het economisch zo goed doet omdat er minder vrouwen deelnemen aan het arbeidsproces? Met statistieken kun je alles bij elkaar toveren.

  Het begon goed voor de Swerten. Bij de eerste de beste aanval liet Nestor met een uiterste krachtsinspanning de bal over zijn zwakkere linkervoet heen rollen. Het bleek de inleiding op een succesvolle avond voor de Swerten. En om heel eerlijk te zijn, ze waren dit keer beter en scoorden meer goals. Daar waren ook een paar mooie bij. Die van Wouter bijvoorbeeld. Hij prikte de bal a la Zidane hoog uit de lucht en werkte hem met een halve draai hard in het net. Ondanks sterk verdedigend werk van Hans B, die met been, heup en hoofd de sterren uit de hemel speelde, bleven de Swerten scoren. JWMVDB verrichte weer het nodige loopwerk, dit keer op veld B2 en was zodoende niet echt gevaarlijk voor de Rooiuh. Ook niet met de ongeveer 85 corners die hij uit mocht proberen. Zelfs een no-move afspraak met de Rooiuh leverde geen noemenswaardig gevaarlijke bal voor het doel op. Dan komt er een moment dat het Potje teveel wordt en tovert hij tussen een melée van spelers de bal vrij en legt die ongenadig zuiver tegen het net. Voor JWW aanleiding om ook een poging te wagen. Met een onnavolgbare voetbeweging kreeg hij de bal vrij om te schieten. Helaas ontbeerde de bal voldoende snelheid om het net te halen. Een scherpe poging van Fleenders, behept met het slechtste schot van het noordelijk halfrond, in de tweede helft belandde, na de lat (van het hekwerk) net niet geschampt te hebben, bij de ingang van sportpark Hamerden, waar het toegangshek gelukkig afgesloten was, zodat de bal niet verder kon rollen.
  Er was wel een verklaring voor de iets mindere prestatie van de Rooiuh. Al vroeg in de eerste helft werd Stein, normaal gesproken het onverzettelijk mentale brein van de Rooiuh, geconfronteerd met een uitspraak over leeftijden. Hij is de rest van de wedstrijd bezig geweest uit te rekenen of het verschil van 20 jaar ook op hem van toepassing zou kunnen zijn. De uitkomst laat zich raden. Uiteraard lieten de Rooiuh zich niet zomaar naar de slachtbank leiden. Er werd tactisch zeer uitgekookt gewacht tot de laatste minuut om met een splijtende combinatie tussen Jan v L en Wilfrie de Rooiuh de winnende goal op te eisen. En zo sloot het voetbaljaar 2019 zich “Dickensriaans” af. Maar wie nu de rol van Scrooge had?

  De derde helft werd dit keer bezocht alsof “desperateseeking cheerleaders kerstborrel” betrof . Het is toch wel fijn te constateren dat de Westervoortse Gendarmerie de blaastesten voorafgaand onze kerstborrel afnam. Peter W, je was er in verband met waarschijnlijk kampverplichtingen niet maar Monique heb je in ieder geval goed geïnstrueerd.
  Veel spelers die om verschillende redenen (blessure, opa, weer een feest) niet op het veld konden verschijnen, konden met de eigen zintuigen waarnemen dat de stammtisch kerstwaardig verzorgd was met een veelheid aan lekkernijen. Voor JWMVDB aanleiding op met een paar goed gekozen woorden twee spelers in het zonnetje te zetten. Zo kreeg keepert waardering uitgesproken voor de wekelijkse verzorging van de shirtjes en broekjes. Het bier op pruimen zal hem goed smaken. Ferry werd lofwaardig toegesproken omdat hij elke week weer de stammtisch voorziet van een keur aan wos en kaas. Rond de klok van 1.13 vlogen de laatste 11 gezamenlijk uit. Een knuffel links, een tikkie rechts aangevuld met een knipoogje of een zwaaiend handje. Ja, als je van klef houdt, ben je ook bij ons aan het juiste adres.
  Een waardig eind van het spraakmakende voetbaljaar 2019. We kijken uit naar de editie van 2020.

  Nicky en Friends