• Schaamte


    Schaamte
    We leven in een tijd waarin zaken in rap tempo veranderen. Wat tot voor kort nog heel gewoon was, maakt nu al snel plaats voor schaamte. Zo werd zelfs Sinterklaas aangesproken op zijn beslissing om met het vliegtuig naar Nederland te gaan. De pakjesboot was gezonken en hij wilde op tijd zijn voor de intocht. Een gezonde vorm van vliegschaamte zou hem beter passen. De carnivoren onder ons zouden met voldoende vleesschaamte beter de wosschotel op vrijdagavond kunnen laten staan. Veel mensen twijfelen of ze wel naar de wk wedstrijden in Qatar moeten kijken in verband met de corrupte toewijzing van het wk en de schaamteloze uitbuiting van arbeiders tijdens de bouw van de stadions. Als je toch kijkt zou je last kunnen krijgen van kijkschaamte. Oplossing? Stort voor elke bekeken wedstrijd een bedrag op de rekening van Amnesty International (voor een anonieme donatie NL45 TRIO 0198100000 tnv Amnesty International onder vermelding van “Qatar”) Tijdens zijn eerste persconferentie in Qatar introduceerde bondscoach Louis van Gaal, deze keer onbewust, nog een nieuwe vorm van schaamte: taalschaamte. “But we can come an end”, heeft alleen in Nederland betekenis en is in het buitenland alle schaamte voorbij.
    Vanavond speelde de mannen van 35 plus een aantal wedstrijden, waardoor 45 plus voor 1 keer naar het aloude grasveld van weleer werd verplaatst. Een hernieuwde kennismaking met waar het allemaal begon: echt gras. Dat was wel even wennen, want de bal rolt op echt nat gras toch anders dan op echt nat kunstgras. Uiteindelijk, na heel wat heen en weer geapp, druppelden er 10 sterren naar sportpark Hamerden. Dat leverde 2 mooie gelijkwaardige teams op. Aan de swerte kant, Bert, Wouter, Thomasz, Hans Luimers en Alex. Zij bestreden de Rooiuh Albert, Wilfrie, Jan, Barry en Ferry. Ja als je komt heb je een grotere kans dat je in het verslag genoemd wordt. Het waren de Rooiuh die het eerste doelpunt maakten, met een splijtende dieptepass werd Barry bereikt, die gewoontegetrouw als een jonge hond achter het leder aanrende, de bal niet in zijn mond kon krijgen en toen besloot de baal maar in het net te tikken. Aan de andere kant lukte het ook de swerten om te scoren, Wouter was weer eens op dreef en raakte minstens zo vaak het houtwerk als het net, maar stak desalniettemin schril af tegen Jan. Jan presteerde het om Alex met een kluitje het riet in de sturen. Het volledige lichaam naar rechts draaien, waarop Alex meedraait. Dat was precies waar Jan op hoopte. Want Jan wist dat Alex nu aan een aanzienlijke draaicirkel zou moeten beginnen. Zo snel als het reactievermogen toeliet draaide Jan meteen naar links. Hij heeft Alex niet meer gezien en zijn swerte medespelers konden Alex nog net behoeden voor een val in de ruim aangebrachte omheining van het veld. Jan kon een glimlach niet onderdrukken en speelde de bal haarscherp af. Helaas net geen doelpunt, anders was de actie in de top 5 van meest gedenkwaardige en indrukwekkende acties van het jaar terecht gekomen. Bij de stand 4-3 werd de rust bereikt, iets eerder dan gepland, maar dat kwam omdat Rick eerder van het clubhuis vertrokken was om de thee te brengen in verband met de grotere afstand naar het veld achter het hoofdveld. Na de rust en de thee bleken de swerten toch wat meer loopvermogen te hebben dan de Rooiuh en liepen ze in de score iets weg. De Rooiuh bleven echter behoorlijk in de buurt. Er werd immers geen groot gat geslagen. Dus moest de golden goal het verschil maken. Barry soleerde zich dwars door de swerte defensie om zo de golden goal te maken.
    Het was erg druk in de kantine. De mannen van de verschillende 35 plus teams hadden een feestje geregeld, zelfs met een heuse zanger. In die drukke kantine was het lastig om een goed groepsgesprek te voeren. Het ging zodoende dus alle kanten op. Geen touw aan vast te knopen. Doen we dan ook niet.