• Silly Walks


  Silly Walks
  Je zult maar te maken krijgen met een “laadpaalfile”. Dat kan als je boven de rivieren woont, niet naar het carnaval beneden de rivieren gaat maar wel op wintersportvakantie. De gemiddelde elektrische auto is na zo’n 300 kilometer in de buurt van Frankfurt leeg en moet aan de laadpaal. En dan kan zo maar blijken dat er nog meer elektrisch rijdende Nederlanders zijn, naar schatting dit weekend ongeveer 10.000, die ook aan de paal moeten. Ja en dan wordt het een laadpaalfile. Zo blijft de taal in beweging en is er weer een nieuw woord aan toegevoegd.
  Uit een recent gepubliceerd onderzoek kwam naar voren dat het ongeëvenaarde Ministry of Silly Walks uit Monty Pyton’s flying circus zijn tijd ver vooruit was. Het onderzoek geeft aan dat het bewegen op een manier waarbij aanzienlijk meer spieren gebruikt worden dan bij een normale wandeling positieve gevolgen heeft voor de gezondheid. In Zevenaar kun je zelfs een speciaal daarvoor ontwikkelde cursus volgen. Je kunt ook gewoon op vrijdagavond meedoen met de artiesten van 45 plus, daar worden dit soort bewegingen aan de lopende band uitgevoerd. Het verschil is dat er bij 45 plus niet om gelachen wordt. Het is serieuze topsport.
  Een mooie groep topsporters van 12 artiesten die rond 20:15 aan de aftrap stonden. Er bleek vooraf intensief overleg geweest te zijn om twee min of meer gelijkwaardige teams te formeren. Dat ging aanzienlijk sneller en soepeler dan in Den Haag. Resultaat was dat Jan, Spielmacher bij uitstek in het swert werd gehesen en Patrick het fraai ogende en gesoigneerd zittend Rooiuh shirt aangemeten kreeg. Al snel bleek dat alleen al de aanwezigheid van Jan de swerten uit de startblokken liet schieten. In no time stonden ze met 3-0 voor. Ondanks een paar silly walk overs een beetje voorbarig, want iedereen weet dat de ruststand 4-3 zal zijn. De Rooiuh, gewend aan het sturende leiderschap van Jan, hadden even moeite met het delegerend leiderschap van Patrick. Want dat delegeren kunnen de Rooiuh als de besten, onder de voorwaarde dat ze het zelf maar niet hoeven te doen. Er waren een paar penetrante acties van Barry nodig om de ruststand daadwerkelijk op 4-3 te brengen. Het was zelf bijna 5-3, maar gelukkig hoorde iemand heel in de verte silly walk expert Rick roepen dat de thee er aan kwam.
  Na rust was het initiatief in handen van de Rooiuh. Er werd massaal verdedigd door de swerten, di e er niet voor schroomden om tot drie man dicht bij elkaar op de doellijn van het kleine gele doeltje te posteren. Zo koud was het nou ook weer niet. De fantastische poging van Hans om de fraaie voorzet van Patrick met een geplaatste kopbal langs de verdedigingslinie te werken was zo tot mislukken gedoemd. Uit voorzorg hadden de meeste swerten een lange broek aangetrokken. Zo konden zij slim de afdrukken van de afgeketste ballen nog een tijdje verbergen. Eenmaal onder de douche konden ze elkaar laten zoen hoeveel ballen ze “opgevangen” hadden. Het was niet echt fraai wat de swerten lieten zien. Wouter maakte het helemaal bont door als jongste, dus de Benjamin die eigenlijk iedereen nog met U zou behoren aan te spreken, volstrekt respectloos de Nestor tegen de vlakte te werken toen die hem moeiteloos gepasseerd was. Hij had geluk dat Bas Nijhuis achter de VAR zat en dus gewoon door liet spelen. Het zal de meest besproken actie aan de analyse tafels van de verschillende zenders worden. Thomasz onderscheidde zich door met een boogballetje alles en iedereen, inclusief zichzelf, te verrassen. Mooi gedaan Thomasz. Ferry dacht aan tafel bij de slimste mens te zitten en wachtte met de bal onder de voet tot de teller op de juiste stand (21:20) stond. Dat was het moment om Menno aan te spelen, die (gelukkig) niet verder na hoefde te denken en de bal meteen in het doel joeg. De snelste golden goal in de historie van 45 plus. Voor hem kan het weekend niet meer stuk.
  Nu een keer niet vanachter de stammtisch, maar vanuit de kleedkamer voorafgaand aan de match. In de Rooiuh kleedkamer, werden ervaringen tussen een aantal opa’s uitgewisseld. De een na de ander gaf aan dat ze allerlei capriolen uithalen om vooral maar de aandacht te trekken en te behouden van het kleinkind waar op gepast mocht worden. De woordenschat wordt moeiteloos aangepast aan die van de leeftijd van het kleine grut en bestaat dan voornamelijk nog uit één lettergrepige klanken. Kruipen wordt gewoon voorgedaan en het liefst met de kleine op de rug, hoewel oma daar toch gevaar in ziet. Maar dat maakt allemaal niet uit, zolang opa maar gelijk met de kleine tussen de middag even de ogen kan sluiten, want er moet ’s avond toch weer gebald worden.