• Tsja


  Tsja
  Het zat er wel een beetje aan te komen, per slot zijn ook koningen en zelfs pausen sterfelijk. Opvallend was dat er in de media behoorlijk veel meer aandacht was voor VIVA O Rei Pelé dan voor Benedictus XVI. Zou voetbal dan het nieuwe geloof zijn? Misschien moet de FIFA overwegen om de letters F te vervangen voor twee keer een V. Dan krijgen ze misschien ook het respect dat Pelé ten deel valt. Moeten ze zich wel zo netjes gaan gedragen als hij deed.
  Er stond een verontrustend bericht in de krant van woensdag. Er blijkt in Zevenaar allerhande carnavalskleding zeer goedkoop aangeboden te worden. Wie werpt zich op om Menno tegen te houden? Er wordt overwogen om, net als bij het inleveren van vuurwerkafval, vanwege het grote maatschappelijk belang, een beloning uit te loven voor degene die hem tegen houdt.
  Uitgerekend in de week dat de Russen zelf toegeven dat ze geblunderd hebben door een grote groep militairen bij elkaar te huisvesten en dan ook nog naast een grote munitieopslagplaats, publiceert onze regering het plan om één grote militaire kazerne (militairen plus materieel en munitie) in Flevoland te gaan bouwen. Zouden ze daar dan ook een grote opslagruimte voor de ingenomen mobiele telefoons aanbrengen?
  Er waren dertien man die een voorsprong namen in de strijd om het teveel aan feestdagen kilo’s weg te werken. De andere 32 in de groepsapp zullen zich snel moeten melden om het tempo van deze mannen nog bij te kunnen benen. Het is een behoorlijk vast groepje die dertien. Dat betekent dat de spelpatronen steeds beter ingeslepen raken. Met name , the one on fire, Wouter wist deze avond steeds weer op de goede plaats te staan en zo zijn goaltjes mee te pikken. Hij vormde regelmatig het sluitstuk van slim opgebouwde en soms nauwkeurig uitgevoerde swerte aanvallen. Dat betekent niet dat de Rooiuh zich kansloos van de mat lieten spelen. Ja er zaten een paar kleine vrijwel verwaarloosbare slordigheidjes in het spel, maar over het geheel genomen ging de bal redelijk van voet tot voet en werd er ook nog gescoord. Ondanks de jaarwisseling werd er een ruststand bereikt van 4-3. Na de thee, ook in het nieuwe jaar keurig op tijd gepresenteerd door Rick, kwam de tijd van de technische hoogstandjes. Patrick scoorde als kleinste man van het veld ondanks een wirwar van spelers met het hoofd in het minstens zo kleine doeltje. Er volgden aan beide zijden een paar fraaie afstandsschoten, waarvan een enkele bal ook daadwerkelijk doel trof. En er werd zelfs achter het standbeen langs gescoord. Aan de Rooiuh kant werd nog opgemerkt dat Richard zijn medespelers, soms te, hoog inschat. Zijn passes waren wel overwogen richting medespeler geplaatst, zodat deze de bal eenvoudig “in-de-loop” mee zou kunnen nemen. Dat bleek een aantal keer net iets te hoog gegrepen, want de bal had de “plaats delict”(daar waar de medespeler geacht werd de bal op te pikken) alweer verlaten voordat de medespeler zich gemeld had. Zo tegen kwart over negen werd het allemaal een beetje te veel van het goede. De wolken konden de emoties niet langer ophouden en het begon voorzichtig te regenen. Tijd voor de golden goal en die werd dan ook gescoord en wel door de Rooiuh richting clubhuis. Dat scheelt toch weer een paar meter lopen.
  De kantine was al helemaal ingericht op de nieuwjaarsreceptie van vanmiddag, zaterdag 7 januari vanaf 16:00 uur. Met een beetje schuiven, werd uiteraard weer netjes terug gezet, kon er toch een stammtisch gevormd worden. Er ontstond zowaar een verhitte discussie over de beste muziek. Zo werd naast ABBA, ook Mieke Telkamp (waarheen, waarvoor?) voorgedragen. Willeke Alberti met Spiegelbeeld won. Zo blijkt maar weer dat deze groep, meer dan die van Argentinië, over een gezonde portie zelfreflectie beschikt. Zijn we zo toch nog een beetje wereldkampioen.