• Update Coronacrisis!

  Beste AVW’66 leden,

  Het kan jullie niet zijn ontgaan dat de KNVB heeft besloten dat alle amateurcompetities voor dit seizoen zijn beëindigd. Tot en met 1 juni mag er niet worden gevoetbald en zal de accommodatie, zoals het er nu uit ziet, gesloten blijven. Wellicht dat er na 1 juni weer mogelijkheden zijn, maar dat laat zich nu nog niet inschatten. Competities zullen sowieso niet meer worden uitgespeeld, maar wellicht dat er weer getraind mag worden of dat we andere activiteiten/wedstrijden kunnen organiseren. Hoewel we, als bestuur, uiteraard erg teleurgesteld zijn, staan we volledig achter de beslissing van de KNVB en het beleid van de overheid. Momenteel zijn er helaas belangrijker zaken dan voetbal!

  Als bestuur zijn we druk bezig om alles goed te regelen in deze vreemde tijden. Best lastig als je niet bij elkaar mag komen. Met de staf zijn we al weer druk bezig met komend seizoen, dat gaat allemaal gewoon door. Er staan een hoop leuke plannen op stapel, waar we jullie de komende tijd meer over hopen te kunnen vertellen. We hopen vooral dat we die plannen komend seizoen in minder bezorgde tijden kunnen uitrollen. Daar gaan we voor! Een vraag die ons bereikte was of we voor de jeugd toch niet wat leuks konden organiseren. Vanzelfsprekend niet op de accommodatie, maar bijvoorbeeld online. Hier zien wij momenteel helaas geen mogelijkheden toe. Het internet staat echter vol met allerlei informatie en zaken die je kunt doen, onder andere om fit te blijven! Mocht je echter een leuk idee hebben (binnen alle beperkende maatregelen van de overheid!) schroom dan niet dit binnen je teamApp te communiceren. Mocht het ook voor de rest van de vereniging leuk zijn, dan horen we dat graag.

  Tot slot de financiën. Het zijn voor velen van ons uiteraard ook financieel spannende/moeilijke tijden en dat geldt helaas zeker ook voor AVW’66. Vanzelfsprekend ontvangen wij dan ook vragen ten aanzien van de contributie. Zoals in het vorige ‘Coronabericht’ al aangegeven, beleven wij, als vereniging, zware tijden. Het afgelopen half jaar zijn de voor ons belangrijke inkomsten van het oud papier nagenoeg weggevallen. Daarnaast is er na de winterstop amper gevoetbald, momenteel zelfs helemaal niet. Hierdoor missen wij dus ook de kantine-inkomsten volledig. Onze kosten bestaan voor een belangrijk deel uit vaste kosten en die gaan gewoon door.

  Het bericht dat de KNVB de komende maanden geen contributie aan de verenigingen zal berekenen heeft voor enige verwarring gezorgd. Wij ontvingen hierdoor de vraag waarom wij dan nog wel contributie incasseerden. Ter verduidelijking: vanuit onder andere uw contributie financieren wij de gehele vereniging. Hiervan dragen wij de nodige kosten af aan de KNVB, waaronder ongeveer € 3,- per maand per spelend lid. Deze € 3,- per spelend lid zal over april en mei door de KNVB niet worden geïncasseerd. Naar de andere kosten zal door de KNVB aan het eind van het seizoen worden gekeken. De KNVB doet dit om de verenigingen in deze financieel zware tijden tegemoet te komen. Wij kunnen deze steun goed gebruiken en hopen dat u begrijpt waarom wij dit voordeeltje niet aan u kunnen doorgeven.

  Corona verslaan we alleen met zijn allen. Om als vereniging deze vervelende tijd door te komen, geldt dat helaas ook. We doen een dringend beroep op uw solidariteit. Wij schatten voorzichtig in dat de meesten van ons financieel nog geen of weinig gevolgen van de crisis ondervinden. Dat zal helaas niet voor iedereen gelden. Zoals eerder gezegd gaan we graag op individuele basis in gesprek met een ieder die financieel in zwaar weer zit. Daar zullen we een passende oplossing moeten vinden!

  Tot zover deze update. We hopen dat de huidige situatie snel weer verbetert en vooral dat jullie allemaal gezond blijven!

   

  Bestuur AVW’66