• Vereniging

 • AVW’66 is opgericht op 10 februari 1966 en goed gekeurd bij Koninklijk Besluit op 9 september 1966. Tot in 1966 kende Westervoort slechts één voetbalverenging, een katholieke vereniging: het huidige SC Westervoort. Het is nu moeilijk voor te stellen, maar destijds mocht een ‘niet-katholiek’ er wel voetballen, geen kaderfunctie vervullen of bijvoorbeeld aanvoerder zijn. In de onvrede hierover ligt het ontstaan van AVW’66.

  Henk Reijers, helaas te vroeg overleden in 1971, was de stuwende kracht om tot de oprichting van een nieuwe vereniging te komen. Op 10 februari 1966 vond in Hotel de Roos, van Louis Sober, de oprichtingsvergadering plaats. Wijlen Dirk van Essen opende de avond en zette het doel uiteen: de oprichting van een algemene voetbalvereniging waar iedereen, ongeacht zijn levensovertuiging lid van kon zijn! Besloten werd om toe te treden tot de zaterdagcompetitie. Als clubkleuren werd gekozen voor een zwarte broek en rood shirt. Het eerste bestuur bestond uit Piet Zwaneveld, Henk Beumer, Dirk Lubach, Dirk van Essen en John Beumer.

  De eerste wedstrijden werden gespeeld in een weiland van de familie van Aken, op de plaats waar nu de Hornbach verrijst. Al snel, in 1968, verhuisde AVW’66 naar de huidige locatie: sportpark Hamerden.

  Wat volgde is een gestage groei, met een heuse groeispurt in de jaren 80 en 90 toen Westervoort als ‘groeikern’ explosief groeide. De sportieve hoogtepunten van AVW’66 zijn zonder twijfel het spelen in de eerste klas begin jaren tachtig en negentig. Tot tweemaal toe speelden we op het allerhoogste amateurniveau van Nederland, hetgeen uniek is voor een relatief kleine vereniging waar niet wordt betaald!

  Inmiddels hebben we ons 50-jarig jubileum gevierd en is AVW’66 een vereniging waar:

  · de jeugd een toekomst heeft;

  · je recreatief, maar ook prestatief kunt sporten;

  · je als vrijwilliger actief en betrokken kunt zijn;

  · we veel waarde hecht aan het omgaan met elkaar.

  Kortom: een vereniging waar zoveel mogelijk mensen plezierig kunnen voetballen, een vereniging voor het hele gezin!