• Verrassingen

  Verrassingen

  Het zal toch niet serieus worden? De KNVB lijkt de opvolger van Ronald Koeman gevonden te hebben. Een beetje zoals dat in Amerika gaat: er zijn ongeveer 328 miljoen Amerikanen en dan worden 2 mannen op vergaande leeftijd, met bijbehorende problemen, naar voren geschoven om president te worden. In Nederland hebben we ongeveer 17 miljoen bondscoaches en dan wordt uitgerekend Frank de Boer benaderd voor de functie. Zijn prestatiecurve over zijn laatste drie clubs mag er zijn: steeds ruim voortijdig ontslagen wegens gebrek aan succes. Als bondscoach wordt toch van je verwacht dat je de door jou gemaakte keuzes aan de andere bondscoaches uitlegt. We hopen dat de KNVB Irma Sluis, de corona gebarentolk, bereid vindt om zijn teksten voor het volk uitgebeeld te krijgen. Misschien is ondertiteling een andere oplossing, want de man is werkelijk met geen mogelijkheid te verstaan. Ik verwacht weinig succes met deze bondscoach en ik heb nog nooit zo ernstig gehoopt dat ik het fout heb.

  Twee gelijkwaardige teams van ieder 7 man wandelen vrijdagavond klokke 20:16:45 het kunstgrasveld van sportpark Hamerden op. Vanwege de naar het zich laat aanzien opkomende tweede coronagolf is er geen publiek toegelaten. Het spektakel moet dus van de Swerte en Rooiuh “lads” komen. Of dat lukte? We laten het aan uw eigen beoordelingsvermogen over.
  De eerste poging indruk te maken werd door Alex ondernomen. Hij wilde nog een keer scoren. Een fraai aangestoken pass belandde nauwkeurig gepland op zijn voorhoofd. Hij knikte de bal via de net geschoren schedel van keeper Hans tegen de paal, waarna de bal terugkaatste in het veld. Een collega Swerte zag zijn kans schoon en knalde de bal op doel. De immer waakzame Stein ving de bal met zijn onbeschermde rug op, waarna de bal opnieuw in het veld terugrolde precies voor de schietgrage voeten van Alex. Die aarzelde geen moment en haalde zo hard mogelijk uit en opnieuw tegen een strategisch sterk opgestelde Rooiuh verdediger. Dit tafereel herhaalde zich nog twee keer. Fabrikanten van flipperkasten hebben miljoenen over om zo’n script in hun flipperkasten te bouwen. Maar dat terzijde. Om te voorkomen dat dit beeld zich in uw netvlies inbrandt verplaatste opnieuw de immer waakzame Stein de bal netjes naar de zijkant, waarna Barry met bal het veld overstak en keepert aan de andere verschalkte . Doelpunt voor de Rooiuh. Het werd voor Barry de avond van schipper-mag-ik oversteken? Hij doorkliefde de denkbare middencirkel meermalen deez avond.

  De Rooiuh waren net als de laatste weken flink op dreef en lieten bij rust al een flinke voorsprong noteren. Dat zou in de tweede helft moeten veranderen en opnieuw werd er in paniek naar het wondermiddel Appiebone gegrepen. Helaas opnieuw vergeefs. Maar het moet gezegd er verschenen in de tweede helft een paar fraaie Swerte acties op het veld. Na een indrukwekkende solo van JWMVDB , waarbij hij één Rooiuh tegenstander op snelheid passeerde, legde hij de bal op de voeten van de uit het niets voor het doel opduikende Wouter. En zo ontstond er een mooi uitgespeeld doelpunt voor Swert.
  Maar het hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld het optreden van Marc. Na langdurig overleg had hij zijn werkgever zo ver gekregen dat hij nota bene op zijn verjaardag op tijd naar huis mocht. Het was al eerder opgevallen dat hij zich steeds vaker in de aanvalslinie liet zien, dreigend misschien wel een doelpuntje mee te pikken. Dat trucje voerde hij vanavond twee keer op. Een keer door de bal juist niet aan te raken en verrassend over de bal heen te springen en zo de keeper op het verkeerde been te zetten. In de wandelgangen werd gefluisterd dat hij probeerde de bal wel te raken en dat dit mislukte. Het is maar net welke versie je wilt geloven. Zijn tweede inzet was zo mogelijk nog verrassender. Met een hakje tikte hij de bal achter, echt waar, zijn eigen standbeen langs. Die beweging deed iedereen versteld staan en dus werd het een doelpunt. Marc, genietend van zo veel succes, zagen we pas weer bij de stammtisch. Bernhard diende zich als nieuwe speler aan en kreeg de gelegenheid zich in beide teams te oriënteren. Hij werd geruild tegen Apiebone, voor de Rooiuh geen slechte deal. Nu kreeg hij de gelegenheid de hem steeds op maat toegespeelde ballen ook met dezelfde schoonheid te verwerken. Bijvoorbeeld door met een fraai lobje keepert te passeren. In de rust deed hij een poging zich als recordhouder te profileren door te claimen dat hij met zijn slecht 63 jaren als oudste speler op het veld stond. Uiteraard had hij vooraf een inschatting van de leeftijden gemaakt. En dan verkijk je je toch op de verschijning van nestor met zijn 67 jaar. Gevolg is wel dat de gemiddelde leeftijd van de Rooiuh flink omhoog schoot. In het veldspel was dat niet terug te zien. Hoewel de Swerte hielden helemaal aan het eind , zo tegen 21:20 net iets meer loopvermogen over om de golden goal te scoren. Het zij zo, op naar de stammtisch.

  De helden van het eerste team van 45+ werden eenmaal genesteld aan de stammtisch, volledig overvallen en compleet verrast door de opkomst van een aantal charmante dames (helaas vergezeld door bij behorende heren). De koninginnetjes droegen niet alleen een kroontje op het hoofd maar ook een appel- en een kwarktaart in de handen. Vakkundig werden de taarten aangesneden en verdeeld over de 45 plussers. Er was immers iemand jarig vandaag: de voor deze keer goaltjesdief par excellence Marc. De nootjes van Ferry konden tegen zoveel geweld niet op en verschenen uit voorzorg niet eens ten tonele. Het zij zo.