• Zeldzaam


    Zeldzaam
    Economische wetten zijn soms heel duidelijk. Als er ergens een tekort aan is stijgen de prijzen. Deze week blijkt bijvoorbeeld dat een bloemkool, waarvan de slechte weersomstandigheden in Spanje een mindere oogst opleverde, bijna de status van een soort collectors item bereikte. Er zijn er zo weinig van dat de prijs voor 1 bloemkool al gauw op kan lopen tot € 8. Als economische wetten ook voor de selectie van 45 plus gelden, dan blijkt de prijs de laatste weken wegens een hogere opkomst te zakken. Wij zijn daardoor voor iedereen haalbaar. Geen hoofdprijzen op de transfermarkt, gewoon betaalbare én haalbare topspelers. Onze keepers, bleek van de week maar weer bij meerdere wedstrijden, kunnen gewoon op Europees niveau mee. Geen enkel probleem en genoeg clubs die er een kunnen gebruiken, Liverpool, Real Madrid en Ajax om er maar een paar te noemen.
    Veel twijfel over de opkomst, pas tegen 19:00 uur brachten Bert en Barry de nodige zekerheid; er kon gebald worden. Onverwachts dook ook Jan Willem nog op in de kleedkamer, zodat het 5 tegen 5 werd. Maar we waren niet alleen deez avond, 35 plus bleek gastheer te zijn en dus waren er veel kleedkamers én de velden B1 en B2 bezet. Het was wel gezellig met z’n allen in dezelfde kleedkamer, maar niet iedereen voelde zich ook sociaal veilig. Bovendien konden er geen tactische voorbesprekingen gehouden worden. Dat zou wel nodig zijn, want de strijd zou gestreden moeten worden op de strook gras achter de kunstgrasvelden. Maar dat was ouderwets gewoon groen gras. Het voelde meteen vertrouwd aan voor de Rooiuh Rene en Wilfrie. Zij zetten een zeldzaam mooie en fraai uitgevoerde een-twee combinatie op. De swerte verdediging werd volledig verrast en wist niet wat ze overkwam toen de bal met een leep hakje achter het standbeen langs vrij voor het doeltje werd gespeeld. Appeltje eitje; 1-0 voor de Rooiuh. Dat moeten de mannen op B1 en B2 gezien hebben. Zij trokken meteen de conclusie dat ze daar niet tegenop gewassen waren en ruimden hun plaats in voor de artiesten van 45 plus. Daardoor kon er toch nog op het kunstgras gespeeld worden, wel beter voor de door het gras nat en koud geworden bottengestel van de mannen op leeftijd. De kunstgras spelpatronen verschenen dan ook weer snel op het veld, dachten we, maar er kwam een kink in de kabel. Jan Willem had iets over tactiek gehoord of gelezen, dat is niet helemaal duidelijk, en ging zijn actieradius beperken tot de doellijn van het toch al kleine gele doeltje. Achteloos hing zijn lange lichaam half over de lat van het doeltje en bewogen zijn benen zich als dat van een tafelvoetballer over de doellijn. Niet vreemd dat er desondanks toch regelmatig een balletje tussendoor glipte. Aan de andere kant was Wouter onvoorspelbaar als altijd. Je weet nooit of zijn balvaardigheid tot een doelpunt leidt, maar het verschil tussen zijn score op gemaakte doelpunten en expected goals zal niet groot zijn. Ofwel hij was weer redelijk on fire. Een eveneens zeldzaam mooie voorzet probeerde Bas, net als Bep Bakhuys (1909-1982) deed op 11 maart 1934 tegen de Belgen, vallend in het doel te werken. Het mocht helaas niet lukken, maar zijn beweging bracht bij menigeen oude herinneringen boven, waarvoor dank Bas. Waarschijnlijk van slag door de korte poze op het grasveld werd aan beide kanten door vrijwel alle spelers te letterlijk omgegaan met dieptepasses. Het kwam de continuïteit van het spel niet ten goede. Steeds was er weer een speler druk doende de bal ergens uit de diepe uiteinden van sportpark Hamerden te halen. Maar goed dat het op tijd 21:20 werd en dat Wouter de bal vrijwel meteen in het doel deponeerde, waardoor nagegaan kon worden of de voorspelde etenswaren ook werkelijk op tafel zouden verschijnen.
    Am stammtisch werd een hoge score behaald: zoals voorspeld was er kaas, wos, zelfs drie soorten, terwijl er slechts twee voorspeld waren, twee soorten nootjes en komkommer. Er kan tegenwoordig op de gekste zaken gewed worden in de voetbalwereld. Tevens bleek aan de stammtisch dat Westervoort zich langzaam maar zeker ontwikkelt tot een centrumgemeente als het gaat om verzamelde voetbal genieën: Ze komen van heinde en verre: Velp, Arnhem, Duiven en zelfs Zevenaar. Iets om trots op te zijn.